woensdag 5 november 2008

5 november. Naar het Zuiden



We bleven nog lang op om de verkiezingen te volgen, maar om half twee (half drie NL) besloten we toch maar naar bed te gaan. Prompt werden we om 6 uur wakker, zetten snel de TV aan en hoera …. Obama heeft gewonnen.
Vandaag stond een voor Portugal lange tocht van 270 km op het programma met als einddoel de Algarve. Onderweg reden we in Lissabon over de geweldig hoge hangbrug en kwamen vlak langs Cristo Rei, het Christusbeeld á la Rio de Janeiro met een totale hoogte van 110 meter dat op de zuidoever van de Taag staat. Het weer was het grootste deel van de dag miezerig. Pas toen we in de buurt van de Algarve kwamen hield het op met regenen. De tocht zelf voert door een weinig interessant landschap, tenzij je nog nooit een kurkeik hebt gezien. Dan kan je hier je hart ophalen aan miljoenen van die bomen. We zijn neergestreken in het centrum van het toerisme, Albufeira. Vooral omdat het zo mooi centraal ligt. De camping heeft bijna 2000 standplaatsen (huiver, huiver), maar is gelukkig lang niet vol. Dat schijnt in de eerstvolgende weken te veranderen als alle overwinteraars aankomen. Nu, we krijgen een klein idee hoe dat er aan toegaat. Op het hoogste en zonnigste deel van de camping staat al een zwik campers en caravans die zich er kennelijk voor langere tijd geïnstalleerd hebben. Boven op elkaar, gezellig!!!! Wij staan lekker rustig op een ander deel, de dichtstbijzijnde “buurman” is zeker 50 meter van ons vandaan. Weliswaar staan we onder bomen waardoor we met enige regelmaat onze stoelen moeten verzetten, maar we zitten ook in de zon!! Het weer moet echter al wel heel mooi worden, willen wij hier langere tijd doorbrengen.
De zeer oplettende lezer, zou gezien kunnen hebben dat de titel van het blog veranderd is. Was het eerst Portugal en Zuid-Spanje, nu is het uitsluitend nog Portugal 2008. We brachten, met groot genoegen, veel meer tijd in dit land door dan eerst gedacht, dus we laten Spanje liggen voor later. Morgen en deel van de zuidkust verkennen.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: