zaterdag 8 november 2008

8 november. Albufeira


Vandaag was een rustig dagje gepland alvorens we weer naar het noorden zullen vertrekken. Dit niet in de laatste plaats gezien het voorspelde goede weer.
Nu, we werden gewekt met de opkomende zon en hebben vanochtend dan ook lekker in het zonnetje gezeten, waarschijnlijk de laatste keer dit jaar. Het wordt hier op de camping met de dag drukker. Van onze nieuwe buurman heb ik begrepen dat hier de eerstvolgende weken 200 campers/caravans van de UK Camper and Caravan Club neerstrijken, hij was daar een van de eerste van. Hij is van plan hier een maand of vier te blijven….
In de loop van de middag zijn we met de scooter naar Albufeira gereden. In de eerste plaats om het stadje te bekijken en in de tweede plaats om er een restaurantje voor het avondeten te vinden. Albufeira verkennen bleek geen sinecure. Je hebt of smalle doodlopende en/of opgebroken weggetjes in het oude gedeelte, of eenrichtingsverkeerstraten in nieuwbouw appartementenwijken. Na een aantal keren weer teruggekomen te zijn op hetzelfde punt, wisten op een gegeven moment toch in de buurt van het kleine strandje te komen. Het strandje waar volgens de folders de vissersschepen opgetrokken lagen, maar die informatie was kennelijk al ruim achterhaald. Toch vonden we een veelbelovend restaurant waar we vanavond dan ook opnieuw naar zijn afgereisd. Het eten was prima, als voorgerecht wellicht de lekkerste mosselen die we ooit gegeten hebben! Aardig was dat een van de obers jaren in Nederland gewoond bleek te hebben en onze taal prima sprak. (Het bekende verhaal, Nederlands meisje, twee kinderen en uiteindelijk echtscheiding). Omdat we lang de enige gasten waren hebben tussen de gerechten door leuk met hem gesproken. Daarna weer op de scooter terug naar de camping. Dat was niet ver, maar nu zit ik nog te beven van de kou. Het wordt tijd om weer naar huis te gaan.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: