maandag 6 oktober 2008

Vijf uur over nog geen 100 kilometer


Het is voor het eerst dat we op reis om 8 uur ’s ochtends de TV aanzetten, maar de financiële crisis in het algemeen en Fortis in het bijzonder veroorzaakte dat. Zorgelijk is het allemaal wel! Niet zorgelijk bleek het weer te zijn. Stralend blauwe lucht en een langzaam maar zeker stijgende temperatuur naarmate de dag voortschreed.
We hadden over de hoofdweg minder dan 100 kilometer af te leggen naar de volgende camping, maar dat was natuurlijk beneden onze waardigheid. We kunnen vandaag mooi een deel van de noordkust van Spanje verkennen. Nu, dat hebben we gedaan…zigzaggend! In de eerste plaats omdat er geen weg langer dan 100 meter rechtuit gaat en de ene haarspeldbocht afgewisseld wordt door de andere. Maar ook omdat we van de kust opeens vele kilometers land inwaarts bleken te rijden om vervolgens weer naar het noorden op weg te zijn. Dit laatste was een combinatie van kaarten zonder wegnummeraanduiding, de gewoonte om vele plaatsen alleen in het Baskisch te schrijven als ze al op een verkeersbord worden weergegeven en onze Truus. Het Spaanse digitale kaartenmateriaal kent maar twee soorten wegen, grote en kleine. Van het eerste soort zijn er maar weinig, van het tweede heel veel. Over veel kleine wegen kunnen we met de camper best rijden, maar sommige zijn helaas echt te smal. En dat moet je inschatten voordat je afslaat! Soms doe je dat dus maar niet…
Per saldo was het een wel wat lange, maar gelukkig hier en daar echt mooie tocht met prachtige uitzichten en leuke dorpjes. Morgen naar Bilbao. De manier om dat te doen is volgens de eigenaar van de camping door eerst de bus te nemen naar het metrostation en dan de metro naar de stad. Ergens fluistert er een stemmetje in mij dat zegt; neem toch de scooter… maar als je de eerste dag al de adviezen in de wind gaat slaan????
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: