zaterdag 18 oktober 2008

Zaterdag 18 oktober. Beetje oost, beetje zuid. Bucaco. Beetje oost, beetje zuid.



We waren op tijd op pad vanochtend. Niet zozeer omdat we veel kilometers te gaan hadden, maar wel omdat ons allemaal kleine wegen wachtten en we halverwege Bucaco (eigenlijk met een cedille onder de eerste c, maar die kan ik niet vinden) wilden bezoeken. Bucaco is een magische plek (uiteraard een citaat), deels bos, deels arboretum. Al in de 6e eeuw was het een kloosterlijke retraite, in 1628 bouwden de monniken er een huis en ommuurden ze het bos. Een hele klus want het geheel is 105 hectare groot. Maar dat was geen probleem want de monniken hadden alle tijd van de wereld, de paus had er alle vrouwen uitgebannen. Ze bouwden niet alleen die muur, maar plantten er meer dan 700 inheemse en exotische bomen. Deze laatste afkomstig van de wereldreizen van de Portugezen. Daarnaast legden ze er nog allerlei wandelpaden, kapellen, contemplatiepaden enz. enz. aan. Toen de monniken afgehaakt waren startte Koning Carlos er in 1888 met de bouw van een “extravagant gebouw” dat hij zelf nooit heeft mogen zien en ook zijn zoon Manuel II nauwelijks want die werd in 1910 verbannen toen de republiek werd uitgeroepen. Het is een bijzonder gebouw, nu een hotel. We hebben enkele uren door het park gelopen. Soms wisten waar we waren, vaak ook niet want het is een doolhof van kronkelende paadjes. Mijn contemplaties lagen in de sfeer van “God waar zijn we nu weer terecht gekomen”, maar beter iets dan niets nietwaar?
We zitten nu in Arganil, waar een van de weinige campings in het binnenland ligt die het gehele jaar op is. Vanuit hier willen we een uitgebreide rondrit maken door de bergen richting de Spaanse grens en Coimbra bezoeken.
Posted by Picasa

1 opmerking:

Cobi en Jan Kerkhof zei

Hoi Hans en Cora,

Voor de bijzondere 'c' even voor je opgezocht:
open 'Speciale tekens' door klik op Start, wijs achtereenvolgens Alle programma's, Bureau-accessoires en Systeemwerkset aan en klik op Speciale tekens.

Hartelijke groet,

Jan en Cobi