woensdag 8 oktober 2008

Woensdag 8 oktober – Bijstellen en weer bijstellen van plannen

Het spaanse weer snapt niet wat ervan wordt verlangd. Tegen de tijd dat we gisteravond gingen slapen hield het op met regenen, om weer stipt te beginnen op het moment dat we opstonden. Grijs en grauw is er een vriendelijke beschrijving van. In het oorspronkelijke plan wilden we vandaag naar Burgos – met name naar de kathedraal – maar gezien het weer besloten we deze plaats links te laten liggen. Jammer, want we hebben hem drie jaar geleden rechts laten liggen omdat we tijdens onze drie maanden Spanje meer kathedralen hadden gezien dan ik aankon.
Het slechte weer beweegt zich naar het oosten, als wij nu zo snel mogelijk naar het westen rijden… dat was het plan van vandaag. We wilden naar een camping in Puebla de Sanabria, net boven de grens met Portugal. Wel duimen, want hij zou 15 oktober dicht gaan en je weet hier maar nooit. Bovendien zijn campings in dit deel van Spanje/Portugal zeer dun gezaaid.
De wegen in dit deel van Spanje zijn buitengewoon goed. De structuurfondsen van de EU zijn door dit land overtuigend geplunderd, naast elkaar liggend, en echt van dezelfde A naar B gaand, heb je een tweebaansweg, een vierbaansweg en soms ook nog een tolweg terwijl het verkeersaanbod door de tweebaansweg gemakkelijk verwerkt zou kunnen worden. We vlogen dan ook van oost naar west en waren ondanks de afstand op tijd op onze bestemming.
Groot was de opluchting dat bij de ingang van het dorp een bord stond met de naam van de camping en de vermelding dat hij open was. Des te groter was de teleurstelling toen we na een aantal kronkelweggetjes en nauwe straatjes toch voor een gesloten hek stonden. Wel camping, geen kip te bekennen.
Nu hou je met zoiets wel een beetje rekening, dus op naar de volgende camping. In Chaves, 100 kilometer verderop, maar wel in Portugal! Ook dat haalden we nog op tijd, maar toen werd het wat lastig. Chaves is een grote stad en we hadden geen adres van de camping. Borden leiden je er naar toe, aldus de gids. Mooi niet! Alleen dankzij Cora’s uitstekende Portugees en enkele keren kris kras door de stad karren vonden we ver buiten de stad eindelijk de camping. De borreltijd was eigenlijk al verstreken, maar… inderdaad!! Daarbij is het de hele avond al droog!!!

Geen opmerkingen: